Zbilansowana dieta - 8 porad, jak zdrowo jeść
3 marca 2020Nie znajdziemy jednego sposobu odżywiania, który będzie odpowiedni dla każdej osoby. Dlatego chcemy podpowiedzieć w jaki sposób komponować dietę idealną, która będzie dla Ciebie...
Gotowanie to trudna sztuka, której można się nauczyć metodą prób i błędów. Są jednak takie błędy, które nie muszą nam się przytrafić. Zobacz co możesz zrobić, aby uniknąć katastrofy w kuchni, aby gotowanie było przyjemnością.1.Aby makaron się nie skleił Wystarczy dodać do wody, w której gotujemy makaron łyżeczkę oliwy z oliwek lub oleju. 2.Nie musisz płakać nad cebuląKrojenie cebuli jest czynnością wyjątkowo przykrą. Jeśli nie chcesz wylewać przy jej krojeniu łez, polej deskę i nóż gorącą wodą. W trakcie krojenia czynność tę możesz powtarzać. 3.Czy jajko jest świeże?Możesz sprawdzić to w bardzo prosty sposób. Do naczynia wlej litr zimnej wody i dodaj 8 łyżeczek soli, wymieszaj i włóż jajko. Jeśli jajko nie wypłynie na powierzchnię to znaczy, że jest świeże i nadaje się do jedzenia.4.Aby mleko nie wykipiało Wystarczy chwila nieuwagi i mleko zalewa nam kuchenkę. Możemy tego uniknąć, smarując brzeg garnka od wewnątrz odrobiną masła. 5.Jak uchronić jajka przed pękaniem?Gdy gotujesz jajka, dodaj do wody 2 łyżeczki soli lub wlej 3 łyżeczki octu. Jeśli nawet w trakcie gotowania jajka popękają, białko nie wyleje się, ale zostanie w skorupce. 6.Zielone banany Jeśli włożysz je do foliowego woreczka razem z jabłkiem, dojrzeją bardzo szybko. 7.Aby ryż był biały Jeśli wciśniemy do wody, w której go gotujemy kilka kropli soku z cytryny, po ugotowaniu ryż będzie miał śnieżnobiały kolor.8.Aby tłuszcz nie pryskał Wystarczy dodać do rozgrzanego na patelni tłuszczu szczyptę soli, aby nie pryskał w trakcie smażenia.
Szukaj produktów do swojej kuchni w najnowszej ofercie Lidl.